Beroertealarm: Triage in de dagpraktijk

Bestellen
Contact opnemen

‘Mond, spraak, arm, beroertealarm’! Een afhangende mondhoek, verwarde spraak of een lamme arm zijn de bekendste signalen van een beroerte. Bij een beroerte gaat er iets mis in de bloedvaten van de hersenen. Er is sprake van plots optredende uitvalsverschijnselen met kans op blijvende schade. Daarom is het van belang dat de behandeling zo snel mogelijk start.

De snelste weg naar het ziekenhuis is via 112 maar niet alle patiënten bellen naar de meldkamer. Vaak worden signalen niet herkend, toegeschreven aan iets anders of niet als ernstig ervaren. Zeker bij signalen van een beroerte die minder vaak voorkomen.

Daarom is het van belang om ook in de dagpraktijk alert te zijn op neurologische uitval. Door de signalen te kennen, te herkennen en te weten welke urgentie van toepassing is. Daarom hebben Stichting DOKh en de Hartstichting deze cursus gemaakt.

De e-learning bestaat uit de thema’s:

  • Pathofysiologie en behandeling van beroerte
  • ABCDE systematiek
  • Triage volgens het NTS
  • Triage ingangsklacht neurologische uitval
  • Overdracht
  • Praktijkvoering

Accreditatie:

De e-learning is voor 2 uur geaccrediteerd in CADD onder ID nummer 490816. Wanneer je de e-learning met succes hebt afgerond, worden binnen enkele weken de accreditatiepunten bijgeschreven. Graag je KABIZ nummer noteren in je account van aNewSpring. 

Na aanschaf krijg je 1 jaar toegang tot deze e-learning.

Beroertealarm: Triage in de dagpraktijk

E-learning om je basiskennis over neurologische uitval te vergroten.