Acute pijn op de borst in de dagpraktijk

€ 65,00 (incl. BTW):
Bestellen
Contact opnemen

Help! Een patiënt belt met pijn op de borst naar de huisartsenpraktijk. Is het het hart en misschien zelfs levensbedreigend? Bel ik een ambulance? Of is het spierpijn en adviseer ik een paracetamol? De nieuwe scholing 'Acute pijn op de borst in de dagpraktijk' kan jou als doktersassistent helpen de urgentiebepaling bij pijn op de borst te verbeteren. 

In de huisartsenpraktijk is plotselinge pijn op de borst meestal niet levensbedreigend en gerelateerd aan angst, klachten van het bewegingsapparaat of het maag-darmstelsel. In ongeveer 15% van de gevallen is er sprake van een cardiale oorzaak waarvan de helft direct levensbedreigend… deze oorzaken wil je natuurlijk niet missen. Daarom hebben Stichting DOKh en de Hartstichting deze cursus gemaakt. 

De e-learning bestaat uit de thema’s:

• Ziekteleer
• ABCDE-systematiek
• NTS triage
• Ingangsklacht pijn thorax
• Overdacht
​​​• Werkafspraken

NB: Het is niet nodig dat in de praktijk gewerkt wordt met NTS.

Aansluitende online praktijkscholing

Deze e-learning is met name een uitbreiding van de basiskennis over acute pijn op de borst die je als doktersassistente al hebt.  Verdieping in de pathofysiologie en inzicht in de opbouw van telefonische triage rond de klacht acute pijn op de borst zal je helpen in de dagelijkse praktijk. 

Na deze e-learning kun je een aansluitende online praktijkscholing volgen waar met name de focus zal liggen op toepassen van de opgedane kennis en oefenen van triage door middel van casuïstiek.  Je kunt je hiervoor inschrijven vanaf 1 november 2020.  De combinatie van de e-learning en praktijkscholing levert het beste leerresultaat. We raden je dus aan ook de praktijkscholing te volgen.

Accreditatie:

De e-learning is voor 2 uur geaccrediteerd in CADD.

Wanneer je de e-learning met succes hebt afgerond, ontvang je binnen enkele weken accreditatiepunten óf een bewijs van deelname.Is je KABIZ nummer niet bij ons bekend? Stuur dan even een mailtje naar secretariaat@dokh.nl

Acute pijn op de borst in de dagpraktijk

Deze scholing kan jou als doktersassistent helpen de urgentiebepaling bij pijn op de borst te verbet...